Yksityishenkilöiden ilmoitukset

HUOM!

Yhdistys ei ota vastuuta yksityishenkilöiden ilmoituksista ja mahdollinen sopimus on osapuolten välinen asia. Toivomme kuitenkin, että kaikki toimivat aina hyvässä hengessä, toisiaan kunnioittaen ja eläinten hyvinvointia ajatellen.


 

Kissaneiti Salminen

Pitovaikeuksien takia joudumme luopumaan koko elämänsä meillä perheenjäsenenä olleesta kissasta. Neiti Salmisen elämäntarina Kissa on keskisuomalainen Viitasaarella keväällä 2008 syntynyt, hyvien kissahoitajien taloudesta meille tullut nelikuukautisena kesällä 2008. Salminen on nyt 10,5 vuotta. Tyttäreni otti kissan kun oli lukiolainen ja kissamme ei ole elänyt pikkulapsien kanssa. Kissa eli kaupunkielämää ja on tottunut asumaan niin kerrostalossa kuin maallakin. Pitovaikeuksien takia ( tytär ulkomailla paljon ja itse olen poissa kotoa liikkeellä työasioissa) haemme uutta ja hyvää kotia . En halua laittaa kissaamme hoitolaan , häkkielämään pidemmäksi aikaa vaan toivon, että saisimme uuden sijoituskodin ja terve kissa saisi elää vielä elämäänsä.

Salminen on leikattu tyttökissa ja ollut koko elämänsä hyvin terve. Hän on ollut kaikkien lemmikki, pentuna pirhakka ja nyt vanhemmiten valpas ja seuraa tarkkaan ikkunasta lintujen lentoa ja naksuttelee ja raksuttelee niille. Tämä kissa ei ole kulkenut koskaan vapaana, vaan käynyt parvekkeella ja kuistilla . Siten ruokavaliokin on sisäkissan ruokavalio.

Elämäntavat: On säännölliset. Nukkuu omissa paikoissaan, olen tehnyt pesät vanhaa nojatuoliin ja pallin päälle. Kissamme on aina tykännyt etsiä jostakin esim. vaatekaapista hyllyn, missä nukkuu yhdet päiväunet. Olen laittanut oman hyllyn pehmikkeineen sitä varten. Ruokailu on myös säännöllistä. Syö kuivaraksuja, ja märkäruokaa aamuisin ja illoin ja juo vettä normaalisti. Eli päivärytmi on kaikkiaan hyvin säännöllinen.

Neiti Salminen on seurallinen, mutta tykkää rauhallisesta ja verkkaisesta elämästä, koska ei ole ollut pikkulasten perheessä ja hälinässä. Ei ole erakkoluonne ja osaa ilmaista itseään, mitä kaipaa. Tykkää silittämisestä ja rapsutuksesta, mutta ei ole yletön sylissä olija vaan menee omiin oloihinsa kun on saanut huomiota riittämiin. Tämän kissan kanssa on helppo olla, kun oppii päivärytmin ja tavat.

Kissa on opetettu siistiksi pienestä asti. Käy hiekkalaatikolla ja käyttäytyy siististi. Vaihdoin eri hiekkatyyppiin ja kissa oppi nopeasti uuden asian. Tottelee käskyjä ja kieltoja, ei tule esim. sänkyyni kun kielsin. Aamulla tulee sitten tervehtimään, että onko se mamma jo herännyt.

Mielestäni tämä meidän kissa sopisi hyvin aikuisen ihmisen talouteen tai eläkeläisen iloksi ja seuraksi. Eläkeläinen kun kissa itsekin jo on. Toivoisin, että saisimme neitillemme uuden , kissarakkaan kodin. Vaikka pariksi vuodeksi, niin sen jälkeen olisi minulla mahdollista ottaa kissa takaisinkin, jos tarpeen. Kissamme on tottunut matkustamaan kopassaan ja matkat on menneet ihan hyvin , jopa muutaman tunnin reissut.

Kissan mukana saa myös tarvikkeet, talutusremmin, hiekkalaatikon, kantokopan, ruokakupit, lelut, turkin harjan.

Salminen

Yhteystiedot: Maija Hirvonen | 040-5770503

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

(Ilmoitus lisätty: 21.11.2018)

 

Mörökölli

Mörökölli on 14-vuotias leikattu kollikissa. Hän etsii nyt eläkepäivikseen uutta kotia.

Alkuperäisen emännän nukuttua pois päädyimme ottamaan hänet alkusyksystä kotiimme, mutta ikävä kyllä tilanne on nyt kehittynyt siihen suuntaan, että joudumme luopumaan kissasta. Yhtenä tärkeänä syynä ovat perheenjäsenen allergia oireet.

Mörökölli on erittäin ihmisrakas sekä huomionkipeä kissa ja kaipaa selvästi enemmän sekä seuraa, että tekemistä, kuin mitä me pystymme tarjoamaan. Esimerkiksi oltuaan koko päivän yksin kotona Mörökölli vaatiikin sitten koko yön huomiota ja niinpä meidän ihmisten nukkumisen kanssa on vähän niin ja näin. Mörököllillä on nimittäin tapana kommunikoida paljon ennen kaikkea maukumalla. Hän on myös tottunut suhteelliseen tilavaan asuin ympäristöön (asunut aiemmin n. 100 neliön asunnoissa) ja kerrostalokaksiomme ei tunnu herralle oikein riittävän.

Toivottavaa siis olisi, että uudessa kodissa olisi Mörököllille tilaa seikkailla ja ennen kaikkea paljon seuraa. Hieman varovainen hänen kanssaan pitää kuitenkin olla, koska hän saattaa näykkäistä jos on saanut rapsuttelusta yms. tarpeekseen. Sama juttu jos Mörökölliä haluaa nostella tai ottaa syliin. Mörökölli tulee kuitenkin mielellään ihmisen kainaloon sänkyyn nukkumaan ja siellä saattaa viihtyä pitkäänkin. Mörökölli on kasvanut neljän kissan laumassa, joten se on tottunut elämään muiden eläimien kanssa.

Mörökölli oli terveystarkastuksessa n. kaksi viikkoa sitten (nyt on 5.10.2018), koska mietimme, että olisiko yöllinen meuhkaaminen ja hieman normaalia vähäisempi ruokahalu (palannut normaaliksi) kenties merkki jostain sairaudesta. Mörökölli sai terveen paperit ja ohjeen seurata tilannetta. Hänet on myös kesällä 2018 rokotettu ja sirutettu.

Mahdollinen uusi omistaja saa mukaansa raapimispuun/kiipeilytelineen, ruokailuvälineitä ja hiekkalaatikon. Mörököllin rokotus- ja terveyskortti on toki tallessa myös.

Mörökölli asuu tällä hetkellä Helsingissä.

Yhteystiedot: Teemu Jylhä | 050-3651910

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

(Ilmoitus lisätty: 08.10.2018)

 

Ronja

Auta löytämään rakkaalle kisulle uusi koti!

Ronja Ramona on nimi ja ikää tuli täyteen juuri 10 vuotta. Allergiasyistä olisi nyt löydettävä Ronjuskalle uusi pysyvä, virikkeellinen, välittävä ja kissan elämää ymmärtävä koti. ♥️ Kaikin puolin hauska ja sopivan sosiaalinen otus.

Verhot, tapetit, ja irtaimiston tiputtelu ei onneksi kiinnosta mutta muiden kissojen kanssa ei tule toimeen.

Ronja on tottunut käymään omassa hiekkalaatikossaan mutta hienhaju saattaa aiheuttaa merkkauspissin.
(Joten treenivaatteet, hikikengät jne. visusti talteen tai pesuun) 

Ronjaa ei ole totutettu mihinkään erityisiin ruoka-aikoihin, joten omat menot voi järjestää huolettomasti.
Kysyä voi kaikkea Ronjaan liityvää ja katsomaankin saa tulla. Jos tiedät myös muita reittejä mitä kautta voin lemmikille löytää uuden kodin, niin kerrothan.

Ronja on sisäkissa ja leikattu. Rokotetaan ja madotetaan ennen luovuttamista uuteen kotiin.

Yhteystiedot: Anniina Ritanen | 050-9114351

 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

(Ilmoitus lisätty: 26.09.2018)

 


 Lähetä tiedot uutta kotia etsivästä eläimestäsi sähköpostitse osoitteeseen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Muista liittää viestiin myös omat yhteystietosi. Säilytämme tiedot kaksi (2) kuukautta, jollei tätä ennen ole tehty ilmoitusta uuden kodin löytymisestä tai mahdollisesta jatkoajasta.