Ajankohtaista

Apua lemmikinomistajille koronan aikana

Suomessa on suuri määrä lemmikkieläimiä, joiden hyvä hoito ja huolenpito on ihmisen vastuulla myös koronakriisin aikana. Omistajalla on ensisijainen vastuu huolehtia lemmikkinsä hoidon järjestämisestä myös sairastumisen sattuessa kohdalle. SEY Suomen eläinsuojelu kehottaa ihmisiä ottamaan yhteyttä lähipiiriinsä ja sopimaan jo etukäteen, miten lemmikin hoito järjestetään mahdollisissa sairaustapauksissa.

– Koronaviruksen aiheuttama tauti voi viedä tartunnan saaneen potilaan niin huonoon kuntoon, ettei voimia eläimen hoitoon välttämättä löydy. Eläimen omistajan on tärkeää suunnitella etukäteen, miten eläimen hoito turvataan, jos omistaja sairastuu. Suosittelemme eläinten omistajia pohtimaan asiaa jo etukäteen yhdessä lähipiirinsä kanssa ja sopimaan, miten eläimen kanssa toimitaan koronan iskiessä.

SEYn toiminnanjohtaja (vs.) Maria Lindqvist.

Voit lukea koko tiedotteen täältä: Eläimen omistajan kannattaa varautua mahdolliseen koronavirustartuntaan

Verkossa apua voi etsiä ja tarjota esimerkiksi Facebookin ryhmässä Lemmikkikummit. Lisäksi Nappi Naapuri -sivusto, https://www.nappinaapuri.fi/, on keskittynyt naapuriapuun.

Apua eläinten hoitamiseksi voi tarjota oman lähipiirin lisäksi myös naapurustolle vaikkapa taloyhtiön ilmoitustaululla. Tällöinkin tulee muistaa noudattaa tarkasti etäisyys- ja hygieniaohjeistuksia.