Ajankohtaista

Kuinka varautua poikkeustilanteisiin eläintenomistajana

1. Luo tukiverkosto. Suunnittele ja selvitä valmiiksi, minne lemmikkisi voivat tarvittaessa mennä hoitoon siksi aikaa, kun et itse pysty niistä huolehtimaan. Kysele ystäviltä, sukulaisilta, naapureilta.

2. Laadi eläinlista asuntoosi. Merkitse listaan lemmikkien lajit ja lukumäärät, sekä tarvittaessa erityistavat. Muista lisätä listaan omat yhteystietosi, sekä sen henkilön yhteystiedot, johon ollaan yhteydessä, jos et itse pysty huolehtimaan lemmikistäsi.

3. Älä päästä kissaasi ulkoilemaan vapaana. Jos kissa joutuu pulaan tai katoaa, resurssit sen löytämiseksi ovat tavallistakin huonommat.

4. Ole ajoissa. Hanki tarvittavat ruuat, kissanhiekat, lääkkeet ja muut tarvittavat hyvissä ajoin.Lataa ja tulosta eläinlista asuntosi eteiseen

Esimerkiksi pelastusviranomaisia varten kannattaa asunnon sisäänkäynnin läheisyyteen, kuten eteisen välioveen tai seinään, tehdä lista lemmikeistäsi. Tällöin pelastushenkilökunta saa tiedon kaikista asunnossa olevista eläimistä, sekä sen henkilön tiedot, johon olla yhteydessä tarvittaessa.
Teksti kirjoitettu YLEn artikkelin “Eläinlääkäri huolestui lemmikeistä koronakriisin keskellä – neuvoo omistajia tekemään kodin eteiseen lemmikkilistan” pohjalta. Lue koko artikkeli täältä.