Ajankohtaista

Meillä kaikilla on velvollisuus auttaa hädänalaisia luonnonvaraisia eläimiä

Asiantuntijan apua on käytettävä silloin, kun oma osaaminen luonnonvaraisen eläimen tilan ja avun tarpeen arviointiin ei riitä. On suositeltavaa, että eläimeen kosketaan tai se otetaan haltuun vain asiantuntijan suosituksesta. Asianmukaisen hoidon jälkeen luonnonvarainen eläin tulee palauttaa luontoon heti, kun se eläimen kunnon ja olosuhteiden kannalta on mahdollista.

Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta, eläin on joko lopetettava tai huolehdittava siitä, että se lopetetaan nopeasti ja kivuttomasti.

Eläinsuojelulain mukaan jokaisella kansalaisella on velvollisuus pyrkiä auttamaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä. Mikäli siis kohtaat hädässä olevan luonnonvaraisen eläimen, sinun tulisi huolehtia, että se saa asianmukaista hoitoa.

Neuvoja ja ohjeita luonnonvaraisten eläinten auttamiseen saat soittamalla KSESYn neuvontapuhelimeen. Koska hädässä olevien luonnonvaraisten eläinten auttamisvelvollisuus on meillä kaikilla, KSESYn neuvontapuhelimesta saat ensisijaisesti neuvoja ja mahdollisia hoito-ohjeita eläimen auttamiseksi.

Puhelimeen vastaajat tekevät eläinsuojelutyötä vapaaehtoisesti omalla vapaa-ajallaan omien töidensä ja opiskelujensa lomassa, joten valitettavasti emme ole tavoiteltavissa koko ajan. Vastaamme kuitenkin aina kun kerkeämme ja soitamme takaisin mahdollisimman pian. Voit myös lähettää tekstiviestin tai viestin WhatsApp -sovelluksen kautta.

Kiitos yhteistyöstäsi!