Ajankohtaista

Etsimme sijaiskoteja

Mahtuisiko kotiisi ja sydämeesi uutta kotia etsivä karvainen kaveri? Lähde KSESYn sijaiskodiksi!

Koska yhdistyksellä ei ole omaa eläintaloa, kaikki yhdistyksen hoivissa olevat eläimet asustavat sijaiskodeissa. Sijaiskodit tekevät arvokasta työtä tarjotessaan eläimelle hellää huolenpitoa perheenomaisessa ympäristössä – toisin sanoen eläintä hoidetaan kuin omaa sillä erotuksella, että eläimelle etsitään samalla uutta kotia. Sijaiskodeilla tulisi olla jonkin verran kokemusta eläimistä (pääasiassa kissoista, joita suurin osa sijaiskotieläimistä on), mutta tärkeintä on, että sijaiskodilla on tarjota eläimelle aikaa, kärsivällisyyttä ja huolenpitoa.

Sijaiskotitoiminnasta on iloa auttajalle: sijaiskotina saa eläinystäviä, ainutlaatuisia kokemuksia, tietoa ja taitoa eläimistä, uusia tuttavuuksia samanhenkisistä ihmisistä ja myös vapautta, kun eläimeen ei tarvitse sitoutua moneksi vuodeksi. Tietysti on myös erittäin palkitsevaa, kun eläin pääsee onnellisesti uuden elämän alkuun.

Sijaiskotina toimiminen on vapaaehtoista eläinsuojelutyötä parhaimmillaan. Mikäli kiinnostuit ja voisit ryhtyä sijaiskodiksi, lue lisää sijaiskotitoiminnastamme täältä: https://ksesy.fi/index.php/miten-voit-auttaa/sijaiskotitoiminta/