Kodinetsijät,  Koirat

Barru

10,5-vuotias kastroitu herra Barru on seurankipeä ja rakastaa rapsutuksia, hoitamista ja etenkin nameja. Pelkkä koirannappulakin on namia. Barru on ihmisrakkaudestaan huolimatta itsenäinen. Sillä on myös korvat ja remmin kiristyessä ja sitä kutsuessa katsahtaa taaksepäin ja hidastaa menoaan. Sitä on siis mukava talutella metsässä. Osaa kiertää puita takaisin polulle ja nostelee tassua, jos se on mennyt solmuun jalkoihin.
Ollessaan koiratarhassa se on ollut rauhallinen, eikä haukkunut ohi meneviä autoja tai pihaan tulevia ihmisiä. Kuitenkin, kun itse menen pihalle sen näkösälle se laulelee mäylimäy-laulua houkutellen omaa ihmistä luokseen ja hyppii innoissaan, jos onnistuu saamaan huomion itselleen.

Barru viihtyy silti yksikseenkin. Se vaikuttaa sopeutuvaiselta koiralta, vaikka onkin asunut isossa laumassa. Sen muuttostressi meni ohi muutamassa päivässä. Reagoi stressiin mahallaan ja alkuun ei niin ruokakaan maistunut. Mutta rentouduttuaan se paljastui aika ahmatiksi. On siis ruualla koulutettavissa. Sen kanssa häkissä on pienempi koira, jonka ruokakipon se on jättänyt kuitenkin rauhaan, vaikka siellä olisikin nappuloita.

Barru on herrasmies, mutta myös itsetietoinen uros, joka saa nuoret urokset provosoitua ja tappelu on sitten valmis. Urosten kanssa Barrua ei siis voi laittaa yhteen ainakaan ilman huolellista tutustuttamista. Barru on vasta vähän aikaa sitten kastroitu. Tämä saattaa lisätä ruokahalua ja vähentää toisiin uroksiin reagointia. Barru ei hauku omille koirilleni, kun ne ovat sopivan matkan päässä näkösällä.
Se suhtautuu lampaisiini rauhallisesti. Ne voivat nukkua Barrun häkkiä vasten. Jänikset ja kissat kiinnostaa toisella tavalla. Alkuun kiihtyi myös lampaista, kunnes ymmärsi muutamassa päivässä, että ne ovat hänen laumaansa.

Barru siis oppii nopeasti uusia asioita vieraassa ympäristössä ja on täysin luottavainen sen kanssa touhuaviin ihmisiin. Barru tykkäisi kovin olla sisällä, on ollut siellä lyhyitä aikoja, mutta Barru toimii turvana ja tukena sen kanssa häkissä olevalle aralle koiralle, minkä takia Barrua ei voi pitää pitkiä aikoja poissa sen näkysältä. Barru on tehnyt täällä ollessaan kaikki asiansa häkin ulkopuolelle, kun sitä on viety säännöllisesti pienille jaloitteluille. Se ei ole sisällä ollessaan merkkaillut, vaikka meillä on muita uroksia.

Barrulle sopisi parhaiten koti, jossa on ulkoilmahenkisiä ihmisiä ja jossa sillä voisi olla oma ulkotarha ja koppi työpäivien ajaksi. Se tykkäisi myös varmasti, jos saisi nukkua öitä sisällä ihmisten kanssa. Barrua voisi odottaa uudessa kodissa tyttökoira.

Eläinlääkäri on tarkastanut Barrun ja se on todettu terveeksi. Sillä on vähän kankeutta heräämisen jälkeen, mutta se ei sen menoa näytä haittaavan. Barru on rokotettu, sirutettu ja madotettu ja sille on laitettu Bayvantic-suoja hyönteisiä vastaan. Luethan adoptioinfomme ennen kodin tarjoamista.

Yhteydenotot ainoastaan sähköpostitse: uusikoti@ksesy.fi