Kodinetsijät,  Koirat

Meska

Meska, 4v, kastroitu siperianhusky uros.

Meska on seurallinen, rapsutuksia rakastava, leikkisä ja hieman kömpelö poika. Ei sitä touhutessa aina huomaa katsoa jalkoihin ja joskus kaatuu vesikuppi tai mukeltaa maassa olevaan kuoppaan.

Meska viihtyy ihmisten kanssa ja seurailee tarkkaan mitä ja missä se oma ihminen puuhailee. Sen saa varmasti kaveriksi pihahommiin. Kotiin tullessa tarhassa odottaa aina iloinen poika. Perheen ulkopuolisista ihmisistä Meska ei juurikaan välitä, ja Meska hieman välttelee ainakin alkuun miehiä. Rauhallisten lasten kanssa Meska tulee kivasti toimeen, eikä esim. hypi lapsia tai aikuisia päin.

Sijaiskodissa Meska on asustellut kahden narttu-huskyn kanssa, ja he ovat tulleet hyvin toimeen. Koirat leikkivät keskenään paljon ja toisinaan leikit saattavat mennä jopa hieman turhan rajuiksi, johon on puututtava. Mesa on viimeaikoina kiinnostunut vinkuleluista, mutta muista leluista ei juurikaan välitä. Meska on innokas lenkkeilijä ja aina kun joku tarttuu flexiin, ja kysyy haluaako lähteä lenkille on vastaus selkeä ”wouwou” – ja eikun menoksi!

Hihnassa kulkeminen alkanut sujua sijaiskodissa ihan mukavasti. Toisinaan Meska haukkuu vastaantuleville koirille, toisinaan taas ei. Jos saa jonkun hyvän hajun nenäänsä saattaa vetää, mutta sitäkään ei juurikaan enää tapahdu. Sijaiskodissa Meska on toisinaan saanut ulkoilla vapaana turvallisella alueella, ja on nauttinut siitä täysillä. Totellut sijaiskodissa hienosti kun pyytää luokse. Uudessa kodissa pitää kuitenkin ensin rakentaa koiran kanssa luottamusta, ennen kun vapaana ulkoilua alkaa kokeilemaan tai ylipäätään päästämään alueelle, joka ei ole aidattu.

Koirapuistoillessa Meska on tavannut samaa rotua olevia uroksia, joiden kanssa oleilu sujuu, muttei niistä erityisesti piittaa. On valmis puolustamaan omaa laumaa turhan innokkailta uroksilta, esimerkiksi murahtamalla. Tämän takia uudessa kodissa olisi mieluummin entuudestaan narttu, kuin uros-kaveri.

Meska on hyvin perso ruualle ja herkuille. Tämän johdosta myös kiloja on tarttunut sijaiskodissa mukavasti, ja muutama kilo saa vielä tarttuakin. Alkuaikana ruuan tuoksu oli välillä niin houkuttava, että saattoi syödä pöydältäkin, tälläinen käytös kuitenkin sijaiskodissa ollessa loppunut.

Alkuun sijaiskodissa jännitys ja stressi näkyi tavaroiden tuhoamisena. Hajotti siis miltei kaiken, mitä hampaisiinsa sai ja vähänkään pureskelemaan pystyi. Tähän siis suotavaa varautua uudessakin kodissa. Nyt kuitenkin sopeutumisen myötä tavaroiden tuhoaminen loppunut. Meska viihtyy paljon sisällä ja on aina terassin oven takana hyppimässä, kun tietää, että väki on kotiutunut. On sisäsiisti ja osaa pyytää pihalle. Autossa matkustaminen onnistuu myös hienosti, ei kärsi matkapahoinvoinnista.

Meskalle sopisi parhaiten koti, jossa liikkuminen ja ulkoilu on mielekästä. Uudessa kodissa tulisi olla myös osaamista ja ymmärrystä mahdolliseen tuhoamiskäyttäytymiseen uuteen kotiin sopeutumisen aikana. Uudessa kodissa voisi olla useampikin koirakaveri ja saisivat yhdessä touhuta, vaikka isossa juoksutarhassa.

Meska on käynyt eläinlääkärin tarkistuksessa ja se on todettu terveeksi. Hampaita on hoidettu hiljattain, mm. hammaskivi on poistettu. Suusta löytyi muutama poistettava hammas, jotka hoidetaan ennen uuteen kotiin muuttoa.

Tutustuthan adoptioinfoomme ennen uuden kodin tarjoamista ja luovutusta. Meska sijaitsee Satakunnan alueella.

Yhteydenotot osoitteeseen: uusikoti@ksesy.fi

Videon Meskasta pääset katsomaan täältä: https://youtu.be/cZP2xR7BYRE