Kodinetsijät,  Koirat

Sigyn

Sigyn etsii uutta loppuelämän kotia Pohjois-Suomen alueella. Tutustuthan huolellisesti adoptioinfoomme ennen kodin tarjoamista ja luovutusta.

Sigyn saattaa ensivilkaisulta vaikuttaa aralta kaverilta, mutta tämä 5-vuotias narttu ei kuitenkaan sitä ole. Sigynillä on vakaa tahtotila toteuttaa asioita, se ei pahemmin hötkyile ja ottaa asiat rennosti. Sigyn harkitsee asioiden tekemistä ja menee “jalat maassa” -tyyppisesti eteenpäin. Pihalla juokseminen on ihana asia ja Sigyn hakee sijaiskodin toista sijaiskoti-huskya Skadia leikkiin ja tykkää vaania jossain pusikossa ja tehdä yllätyshyökkäyksiä. Sigyn oli alussa arka ja meni tarhan perimmäiseen nurkkaan, eikä tullut edes ruoalla kutsusta luokse. Nykyään kutsuessa Sigyn kuitenkin tulee luokse ja hakeutuu harjattavaksi ja rapsutettavaksi. Aiemmin ei suostunut syömään tai edes menemään kupille ihmisen läsnä ollessa, mutta nyt tämän tekee hieman jännittäen.

Sigynin loppuelämän kodissa voisi olla koirakavereita, vaikka voisi tulla myös yksinään toimeen. Sigyn on tullut sijaiskodissa hyvin juttuun muiden koirien kanssa. Sigyn on tutustunut vauvaan ja lapsiin ulkotiloissa, vauvoista Sigyn on kiinnostunut, mutta liikkuvat ja kävelevät lapset vielä jännittää. Sigyn on aika hiljainen; ei hauku ihmiselle, korkeintaan ulvoo. Saattaa etsiä aidasta mahdollisia pakopaikkoja, mutta tuskin uskaltaisi yksin kovin kauas edes karata ellei ole rikoskumppania mukana. Ei kiipeile, mutta kaivaa.

Hihnakäyttäytymistä tulisi vielä harjoitella, mutta osaa ajoittain kävellä myös löysällä hihnalla. Varmasti oppii tämän taidon hyvällä palkitsemisella ja kehuilla, kun luottamus uuteen ihmiseen muodostuu. Sigyn ei saata suostua syömään tuntemattoman ihmisen tarjoamia herkkuja, mutta muuten ruokailut sujuu hyvin – kaikki kelpaa niin annettuna kuin varastettuna. Sigyn on syönyt kuivaruokaa sijaiskodissa vedellä höystettynä.

Hoitotoimenpiteet sujuvat pienellä jännityksellä, kynnet antaa leikata hyvin. Tykkää autolla matkustamisesta ja onkin hyppäämässä mieluusti auton kyytiin. Äkkinäiset kovat äänet pelottaa Sigyniä.

Yhteydenotot koirista osoitteeseen: uusikoti@ksesy.fi