Vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvonta

Suomen Eläinsuojelulla on noin 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla Suomea. SEYn eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja puhelimitse tai sähköpostitse, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin.

Tavallisesti tapaukset selviävät neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa. Vakavissa tapauksissa asiat siirretään eläinsuojeluviranomaisten hoidettavaksi. Vuositasolla käyntejä tehdään noin 2 000 eläintenpitopaikkaan ja neuvoja eläinongelmissa annetaan noin 10 000 kertaa.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat jo vuodesta 1902 olleet osa suomalaista eläinten hyvinvoinnin valvontaa ja toimineet kansalaisten eläinsuojelutietouden lisääjinä.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat vapaaehtoisia eläinsuojeluneuvontaan koulutettuja kansalaisia, jotka tekevät arvokasta eläinsuojelutyötä oman ansiotyönsä ja muun elämänsä rinnalla. Yhteystiedoissa onkin mainittu, mikäli neuvojalla on puhelinaika, jolloin hän on tavoitettavissa. Soitathan uudelleen, jos neuvoja ei heti vastaa.


SEY:n vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat Keski-Suomessa

Konnevesi, Äänekoski

Koskivaara Mari, neuvonta, neuvontakäynnit
p. 040-719 3880, mari.koskivaara(at)sey.fi

Jyväskylä

Ojanperä Maria, neuvonta, neuvontaa sähköpostitse
maria.ojanpera(at)sey.fi
tauolla toistaiseksi

Keski-Suomi

Virtanen Vesa, vain luonnonvaraiset eläimet
p. 046 932 5937, vesa.virtanen(at)sey.fi