SEYn eläinsuojeluneuvojat

Suomen eläinsuojelulla on noin 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla Suomea. SEYn eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja puhelimitse tai sähköpostitse, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin.

Tavallisesti tapaukset selviävät neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa. Vakavissa tapauksissa asiat siirretään eläinsuojeluviranomaisten hoidettavaksi. Vuositasolla käyntejä tehdään noin 2 000 eläintenpitopaikkaan ja neuvoja eläinongelmissa annetaan noin 10 000 kertaa.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat jo vuodesta 1902 olleet osa suomalaista eläinten hyvinvoinnin valvontaa ja toimineet kansalaisten eläinsuojelutietouden lisääjinä.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat vapaaehtoisia eläinsuojeluneuvontaan koulutettuja kansalaisia, jotka tekevät arvokasta eläinsuojelutyötä oman ansiotyönsä ja muun elämänsä rinnalla. Yhteystiedoissa onkin mainittu, mikäli neuvojalla on puhelinaika, jolloin hän on tavoitettavissa. Soitathan uudelleen, jos neuvoja ei heti vastaa.


SEY:n vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat Keski-Suomessa

Jyväskylä, Jämsä, Muurame 
Saija Paldanius 
p. 040 592 5793 (klo 12–18), saija.paldanius(at)sey.fi 
yhteydenotot ensisijaisesti viestillä tai sähköpostilla

Keski-Suomi 
Vesa Virtanen  
p. 046 932 5937, vesa.virtanen(at)sey.fi 
yhteydenotot viestillä tai sähköpostilla

Muut asiantuntijat 

Turun Eläinsuojeluyhdistys TESYn Eläinten hätäkeskus vastaa vuorokauden ympäri, myös Korkeasaaren Villieläinsairaalan eläinten hätänumero auttaa. Lisätietoa ja toimintaohjeita Suomen eläinsuojelu SEYn verkkosivuilla https://sey.fi/elain-hadassa/luonnonelain-hadassa