Yhdistys

Keski-Suomen Eläinsuojeluyhdistys ry, KSESY, on maan kolmanneksi vanhin, jo 140-vuotias eläinsuojeluyhdistys.

Ksesy toimii vapaaehtoisvoimin eläinsuojelulain ja -asetusten mukaisesti tarkoituksenaan eläinten hyvinvoinnin edistäminen koko maakunnassa. SEY:n vapaaehtoiset tekevät alueella yhteistyötä eläinlääkäreiden, terveystarkastajien ja poliisin kanssa.

Maltillista eläinsuojelua järjellä ja tunteella

Toimintaamme kuuluu mm. neuvonta, tiedottaminen, varainhankintatempaukset, vuosittaisen eläinten päivän tapahtuman järjestäminen, talvisin Tourujoen sorsien ruokinta, luonnonvaraisten eläinten (kuten siilit, oravat ja linnut) hoitaminen ja sijaiskotiverkoston ylläpitäminen eläinten auttamiseksi uuden elämän alkuun.

Tapahtumat ja eläinten hoito tehdään vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen suurimmat kuluerät ovat eläinten ruokinta ja lääkintä. Tarvittavat varat saadaan luovutusmaksuista, varainhankinnalla, lahjoituksista ja jäsenmaksuista.


Kouluvierailut

Yhdistyksellämme toimii vapaaehtoisia, jotka käyvät sopimuksen mukaan tekemässä vierailuja kouluihin. Vierailujen tarkoituksena on kertoa eläinsuojelusta, yhdistyksen toiminnasta tai vaikkapa jostakin eläinlajista. Jos olet opettaja ja haluaisit eläinsuojelun olevan osana opetusta, lähetä sähköpostia osoitteeseen nuoriso.ksesy@gmail.com.