Neuvontapuhelin 050 565 9964

Huomioithan, että kulloinkin vastausvuorossa oleva neuvoja tekee eläinsuojelutyötä täysin vapaaehtoistyönä omien töidensä, opiskelujensa, harrastustensa ja yöuniensa ohella, eikä meillä siten ole ympärivuorokautista päivystystä. Vastaamme yhteydenottoihin aina, kun pystymme ja jos jätät viestiä (tekstiviesti tai WhatsApp), otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Tiedustelut kotia etsivistä eläimistä aina ilmoituksen lopussa mainitulla tavalla, ei neuvontapuhelimeen!

HUOM!

Mikäli asiasi on eläinsuojelullisia toimenpiteitä vaativa, tulee Sinun aina ottaa yhteys myös eläinsuojeluviranomaiseen: kunnaneläinlääkäriin tai valvontaeläinlääkäriin, terveystarkastajaan tai kiireellisissä ja luonteeltaan uhkaavilta vaikuttavissa tapauksissa poliisiin. Meillä kaikilla on velvollisuus auttaa hädänalaisia luonnonvaraisia eläimiä.

Eläinsuojeluyhdistyksillä ei ole viranomaisen valtuuksia. Yhdistykset voivat keskustelemalla ja neuvomalla ohjata ihmisiä parempaan eläinten kohteluun, mutta ne eivät voi esimerkiksi antaa määräyksiä, tehdä tarkastuksia tai käydä ihmisten pihoilla tai kodeissa ilman lupaa. Vakavissa tapauksissa asiat siirretään eläinsuojeluviranomaisten hoidettavaksi. Eläinsuojeluvalvontaa hoitavat eläinsuojelulakiin perustuen kunnan- ja kaupungineläinlääkärit, valvontaeläinlääkärit, läänineläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisit.