Vapaaehtoistyö

Meillä on monipuolisia tehtäviä, pieniä ja isoja, myös käytännön toiminnasta kiinnostuneille. Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa. Saat siitä kuitenkin hyvää työkokemusta ja merkitystä elämääsi, mahdollisuuden edistää eläinten hyvinvointia ja suojelua sekä uusia eläinrakkaita tuttavia. Työskennellä voi useissa tehtävissä myös etänä.

Kiinnostuitko? Vapaaehtoistyön hakemuksen voit täyttää täällä. Kysy rohkeasti lisää lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hallitus(at)ksesy.fi.

Sijaiskodit hoitavat kodittomia eläimiä ja sitoutuvat eläimen hoitoon kodin etsinnän ajaksi. Yhdistys maksaa hoitoeläinten ruoat, tarvikkeet ja eläinlääkärikulut. Sijaiskodit sijaitsevat Keski-Suomessa ja Koillismaalla. Lue lisää sijaiskodiksi ryhtymisestä ja täytä hakemus verkkosivuillamme.

Neuvontapuhelimen vapaaehtoiset antavat neuvoja lemmikkieläinten (esim. kissojen, koirien ja kanien) suojeluun ja hyvinvointiin sekä KSESYn toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään, ja lisäksi sinulla on tukena neuvontapuhelintiimi, joka auttaa aina kinkkisen tilanteen sattuessa.

Tapahtumatyöntekijät esittelevät yhdistyksen toimintaa erilaisissa tapahtumissa sekä myyvät vapaaehtoisten tekemiä kannatustuotteita esimerkiksi messuilla. Olemme osallistuneet aiemmin mm. Hippoksen joulumarkkinoille sekä Eläinten viikkoon.

Käsityötaitajat valmistavat kannatustuotteita, joita myymme verkkokaupassamme sekä erilaisissa tapahtumissa. Jokaisesta myytävästä tuotteesta saadut tuotot menevät suoraan eläinten hyväksi.

Varastoapulaiset auttavat varastovastaavaa päivystämällä yhdistyksemme varastolla n. tunnin ajan 1-4 kertaa kuussa sijaiskotieläinten tilanteesta riippuen, kun sijaiskodit hakevat ruokaa ja tarvikkeita. Varastomme sijaitsee osoitteessa Koivupurontie 4, Jyväskylä.

Kuljetusapulaiset auttavat tavaroiden ja eläinten kuljetuksessa omalla autollaan esimerkiksi varastolta sijaiskotiin. Kuljetuksesta maksetaan kilometrikorvaus.

Viestinnässä ja markkinoinnissa suunnitellaan ja toteutetaan esimerkiksi sosiaalisen median kampanjoita, kehitetään verkkosivuja tai sisäisen viestinnän työkaluja sekä tuotetaan video-, kuva- ja tekstisisältöjä ja -materiaaleja.

Kouluvierailijat käyvät sopimuksen mukaan tekemässä vierailuja kouluihin. Vierailujen tarkoituksena on kertoa eläinsuojelusta, yhdistyksen toiminnasta tai vaikkapa jostakin eläinlajista koulun oppilaille.

Sorsanruokkijatiimi ruokkii Jyväskylän Rauhalahden voimalaitoksen lähellä talvehtivat sorsat. Vapaaehtoinen käy ruokkimassa sorsat kerran viikossa valoisaan aikaan, sillä sorsat eivät syö pimeällä. Kauran ruokkija voi hakea yhdistyksen varastolta. Ruokintaa varten sinulla on hyvä olla auto (ellet asu lähellä) sekä voimaa kantaa kauraa. Opastamme sinut uuden vapaaehtoistyön alkuun sorsien ruokkijoiden ryhmässä. Lue lisää sorsien ruokinnasta verkkosivuillamme.

Yritysyhteistyöhön voi kuulua mm. lahjoitustavaroiden ja sponsoreiden hankkijoita. Etsimme yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan yhteistyökumppaneinamme.