Ajankohtaista

Mikä kissassa maksaa?

Meiltä on joskus kysytty, että miksi eläimistämme peritään luovutusmaksu, jos tärkeintä on löytää niille koti. Luovutusmaksulla katetaan eläimistä kertyneitä kuluja – vaikkakin oikeastaan joka ainoan eläimen luovutusmaksun saatuammekin jäämme reilusti tappiolle. Ilman rahaa ei valitettavasti meidänkään toimintamme voi pyöriä, siksi lahjoitukset ovat meille tärkeä tulonlähde.

Eläimistä ylivoimaisesti suurin menoerä yhdistykselle syntyy kissanpennuista. Ja mitä pienempänä pentu meille tulee, sitä enemmän siihen tulee uppoamaan rahaa – tämä silloinkin, jos pentu on täysin terve. Joillekin kavereille välttämättömät tukihoidot, eläinlääkärikäynnit nesteytyksessä, lääkitykset ja erityisruokavaliot tuppaavat maksamaan reippahasti.

Yhteen terveeseen kissanpentuun panostetaan rahallisesti esimerkiksi seuraavasti:
Loishäädöt, noin 50 euroa
Rokotukset, noin 50–100 euroa
Kastraatio/sterilisaatio, noin 80–140 euroa
Ruoka, noin 100– euroa
Mikrosirutus ja sirun rekisteröinti, noin 25 euroa

Esimerkissä 14 viikkoa yhdistyksellä viettänyt pentu. Esimerkissä ei ole huomioitu esimerkiksi kissanhiekkoja tai muita tarvikkeita. Halvinkin vaihtoehto tulee siispä maksamaan yhdistykselle vähintään 300 euron verran, hieman yli tai ali. Kissanpennun luovutushinta meillä on 170 euroa, joten yli sata euroa mennään miinukselle aina. JOS kissa on terve, ja kaikki menee hyvin – valitettavasti usein on sellaisiakin tapauksia, joita hoidamme parhaamme mukaan, mutta silti valitettavasti eutanasia on välttämätön vaihtoehto, jolloin emme saa kissasta rahallisesti mitään takaisin.

Sata euroa ei ehkä kuulosta paljolta, mutta summat kasvavat yllättävän suuriksi silloin, kun kissojakin on paljon. Pelkästään tänä vuonna meillä on ollut yli neljäkymmentä kissanpentua. Kun jokaisesta jäämme tappiolle vähintään yli sata euroa, summat alkavatkin sitten kasvaa melkoisen suuriksi, tuhansiksi euroiksi.

Meillä on vielä muutaman päivän menossa keräys kissojen hyväksi. Jo pienikin summa auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme, jolla yritämme paikata edes hieman kissoihin menneitä kuluja. Kiitos, että välität! ❤️
https://www.facebook.com/donate/376022123712488/